лого novtablet.com
www.novtablet.com

За информация и поръчки
+359 888 725 617, +359 884 255 455 Viber Call Tango Call WhatsApp Call e-mail: order@novtablet.com

Таблети Андроид - ръст 177%

25.04.2013

Таблети с Андроид ОС - ръст на продажбите 177%


Измина един месец след приключването на първото тримесечие и много информационни агенции публикуват интересни статистически данни за този период.

Например, днес Strategy Analytics е опубликувала данни за пазара на таблети и тяхната промяна. Оказа се, че за 2013 година количеството на таблети с Андроид ОС (операционна система) е нараснало на 177% т.е. 17,6 милиона устройства.

За първото тримесечие на 2013 г. на пазара са били пуснати 40,6 милиона таблети. И като знаем количеството на таблети работещи на мобилна ОС от Google, може лесно да се пресметне, че таблети с Андропид ОС заемат 43% от пазара на таблети.

таблети Андроид 43% пазаарен дял

Kакто се вижда от диаграмата за пазара на таблетите, Андроид плътно са се доближили до своя най-голям конкурент Apple по количество на продажби на таблети и смартфони. Ябълковата кампания вече не заема половината пазарен дял на таблети, както беше по-рано.

Тава се дължи на големите темповете, с които Андроид се развива в последните години, а и не на последно място на многобройните БЕЗПЛАТНИ приложения за нея. Което не може да се каже за конкурента на Андроид. Както и всякакви допълнителни приспособления за таблети и смартфони под Андроид са в пъти по-евтини и използват стандартни портове за включване, благодарение на което са съвместими с различни мобилни устройства!

Що се отнася до още един играч на пазара, претендиращ на дял в пазара на таблети и смартфони - Microsoft, то той заема едва 8% от пазара на таблети и смартфони. Като бяхме казали по-рано търсенето на такива таблети и смартфони е по-слабо. Но не трябва да забравяме, че Microsoft все пак е от скоро на този пазар. Бъдещето ще покаже дали Apple ще успее да задържи лидерството си и как Microsoft в бъдеще ще се разположи на пазара на таблети и смартфони.

Източник: www.androidauthority.com | обратно към новини

Back to Top