лого novtablet.com
www.novtablet.com

За информация и поръчки
+359 888 725 617, +359 884 255 455 Viber Call Tango Call WhatsApp Call e-mail: order@novtablet.com

Таблети смартфони с Андроид и iOS

30.03.2014

Таблети и смартфони с Андроид ОС - са по-стабилни и по-сигурни в сравнение с iOS


таблети  и смартфони с Андроид по-стабилни от iOS

Още съществува остарял стереотип, че таблетите и смартфоните, на които e инсталирана iOS са много по-стабилни в сравнение на таблети и смартфони с Андроид ОС. Т.е. iOS е по-благонадежна в сравнение с Андроид ОС.

Защо да са по-лоши? Таблетите и смартфоните с Андроид ОС, имат ръст на продажбите 177% за миналата година. Явно хората са отдали предпочитание на таблети и смартфони под управление на Андроид и пазарният им дял расте и изпреварва Apple!

Изследването, което направи компанията Crittercism, с таблети и смартфони напълно опровергава това остаряло мнение. Наскоро Crittercism, обяви, че таблетите и смартфоните, които са с iOS 7.1 са с най-стабилната версия на iOS пускана до сега от Apple.

Новите тестове показват, че таблетите и смартфоните, които са с последните версии на Андроид ОС, изпреварват по показател - стабилност последната версия на iOS на Apple.

таблети и смартфони с Андроид

Изследванията се проведоха чрез обработване на заявки от таблети и смартфони в реално време. Резултатите се отчитаха на базата на реакцията на таблети и смартфони на различни приложения и непрекъснатата (без да спират) им работа. Тестовете показаха, че при таблетите и смартфоните, процента на спирането на приложенията по време на работа при iOS 6 e 2.5%, iOS7 - 2.1%, а при iOS7.1 е най-стабилно - 1,6%. Таблетите и смартфоните под Андроид ОС – показаха много по-добри резултати. А именно при Android Gingerbread (2.3) има показател на отказ 1,7%, а при следващите версии, започвайки от Android 4.0, имат показател 0,7% - два пъти по-малък, в сравнение с най-стабилната ОС на Apple - версия iOS7.1.

таблети смартфони с iOS

Изследването показа, че смартфоните се държат много по-стабилно за разлика от таблетите. Това се дължи на това, че приложенията, при които се наблюдава "крашване" просто не са оптимизирани за таблети.

Изследванията показаха и още едн интересен факт. iPhone 5 се оказа по-стабилен (индекс на "крашване" 1,7%) за разлика на от iPhone 5S (индекс на "крашване" 2%).

Източник: phonearena.com | обратно към новини

Back to Top