лого novtablet.com
www.novtablet.com

За информация и поръчки
+359 888 725 617, +359 884 255 455 Viber Call Tango Call WhatsApp Call e-mail: order@novtablet.com

3
25.04.2013

Таблети с Андроид ОС - ръст на продажбите 177%


Измина един месец след приключването на първото тримесечие и много информационни агенции публикуват интересни статистически данни за този период.

Например, днес Strategy Analytics е опубликувала данни за пазара на таблети и тяхната промяна. Оказа се, че за 2013 година количеството на таблети с Андроид ОС (операционна система) е нараснало на 177% т.е. 17,6 милиона устройства.

За първото тримесечие на 2013 г. на пазара са били пуснати 40,6 милиона таблети. И като знаем количеството на таблети работещи на мобилна ОС от Google, може лесно да се пресметне, че таблети с Андропид ОС заемат 43% от пазара на таблети.

таблети Андроид 43% пазаарен дял

Цялата новина » | novtablet.com-новини


15.04.2013

новото на PSY - бива


13.04.2013

Gorilla Glass - трудно се чупи, трудно се драска


Сега вече много хора знаят какво е свръхтвърдото стъкло Gorilla Glass. Но на малцина е им известно, че историята му започва в далечната 1962г. - именно тогава е бил разработен марериал с името Chemcor. Независимо от своите характеристики приложение за Chemcor не се е намерило. Но през 21 век за него са се сетили пак.

Някои твърдят, че непосредствено отношение към появяването на Gorilla Glass върху дисплеите на таблети и смартфони има Стив Джобс, който се е сетил за Chemcor и е помолил компанията Corning да изработи за новоизлизащият iPhone устойчиво против драскотини стъкло.

Така ли е или не - не е известно, но първото устройство, което излиза на пазара през 2008г. с такъв тип стъкло е Nokia N8

таблети с Gorilla Glass

Цялата новина » | novtablet.com-новини


11.04.2013

Toshiba AT10-A може би ще бъде първият таблет с Tegra 4


Новите таблети с Nvidia Tegra 4 трябва да се появят в втората половина на тази година.

Но за съжаление няма достоверни данни за устройствата, в които ще бъдат монтирани новите процесори на Nvidia. По предварителни данни таблетите Toshiba AT10-A-A REGZA и Toshiba AT15 ще бъдат с такъв процесор.

таблети с Tegra 4

Цялата новина » | novtablet.com-новини


10.04.2013

Най-скъпият смартфон в света е поръчан в Китай


Какво да правим, ако имаме няколко милиона в повече, а платинините смартфони на Vertu с Андроид ОС не са достатъчно престижни за Вас?

Разбира се най-добрият изход от тази ситуация е да поръчате дизайнеска серия на любимият ви смартфони с корпус от ексклузивни материали.

Именно така е постъпил и неназован китайски бизнесмен, като е поръчал в Великобритания уникален Apple iPhone 5.

най-скъпият смартфон

Цялата новина » | novtablet.com-новини


03.04.2013

Новите чипове ARM с big.LITTLE
за таблети и смартфони са анонсирани.


Ако вие не сте много впечатлени от бенчмарковете на новия Samsung Galaxy S IV с процесор Exynos 5 Octa с архитектура ARM big.LITTLE с ядра Cortex-A15, то ще ви хареса новината, че ARM е анонсирала готовност за призводството на нов чип за таблети и смартфонии с използването на същата технология.

ARM заявяват, че с новия си чип за таблети и смартфони и ще бъде постигната 3 пъти по-голяма производителност с по-малка консумация на енергия.

АРМ чипове за таблети и смартфони

Цялата новина » | novtablet.com-новини


02.04.2013

Таблетът Samsung Galaxy Tab 3 Plus може би ще прилича на голям смартфон.


Днес в интернет се появиха първите снимки на новият таблет на Samsung Galaxy Tab 3 Plus, който трябва да бъде официално анонсиран през есента на изложението IFA 2013.

Става въпрос за Galaxy Tab 3 Plus, който официално ще излезе под името Samsung Galaxy S Tab.

таблет Samsung Galaxy S Tab

Цялата новина » | novtablet.com-новини


31.03.2013

Samsung Exynos 5 Octa все пак ще поддържа LTE


Информацията за това, че новия смартфон на Самсунг, Galaxy S IV ще излезе на пазара в две модификации с Exynos 5 Octa и Snapdragon 600 процесори.

Досега всички мислеха, че причината на това делене е липсата на поддръжка на LTE-мрежи в осемядрения процесор.

Exynos 5 Octa и LTE

Цялата новина » | novtablet.com-новини


28.03.2013

Китайското копие на смартфона Samsung Galaxy S IV е вече на пазара. Преди Самсунг да пуснат оригинала.


Многобройните китайски компании винаги са били известни с правенето на копия на известни марки таблети и смартфонии. Но, ако преди време това бяха жалки копия с лоша сглобка и отвратително софтуерно обеспечение, заради което не се продаваха много, то сега клиентите започнаха все по-често и по-често да забелязват, че по технически характеристики и изработка китайските таблети и смартфони много се доближават до оригиналите.

Samsung Galaxy IV

Цялата новина » | novtablet.com-новини


23.03.2013

Samsung: "Търсенето на таблети и смартфони с WINDOWS 8 е много слабо"


Преди две недели на изложението CeBIT 2013 в немкият град Хановер, Samsung е заявила, че смята да се откаже от продажба на таблети и смартфонии с WINDOWS 8 TR за европейския пазар. Както е подчертал СЕО менажера Дж. К. Шин, причината за това решение е слабото търсене на такива таблети и смартфони.

таблет Samsung с Windows 8

Цялата новина » | novtablet.com-новини


3

Back to Top