лого novtablet.com
www.novtablet.com

За информация и поръчки
+359 888 725 617, +359 884 255 455 Viber Call Tango Call WhatsApp Call e-mail: order@novtablet.com

Таблетът Supra M145G с две SIM карти.

06.04.2014

Таблетът Supra M145G с две SIM карти – преглед.


таблет Supra M145G

С новият таблет M145G, Supra наскоро обнови асортимента на предлаганите устройства. Макар, че повечето таблети произвеждани от тях са в бюджетния клас продукти, компанията се стреми да съчетава максимално количество полезни функции на достъпна цена. При нас за тест попадна новия модел таблет Supra M145G - 10 инчов таблет с четириядрен процесор и голям брой безжични комуникации, включително поддръжката на две SIM карти. Изглежда многообещаващо, но дали ще може да се наложи на пазара и да спечели предпочитанията на купувачите. Това ще се опитаме да разберем в нашият преглед.


Таблет M145G – характеристики.


 • Дисплей: TFT IPS 10,1”, 1280x800, капацитивен, мултитъч (4 точки);
 • Процесор: MediaTek MT8389 1200 GHz;
 • Графичен ускорител: PowerVR SGX544;
 • RAM: 1 GB;
 • Вътрешна памет: 16 GB; слот за microSD, поддържа карти до 32 GB;
 • Операционна система: Android 4.2.2;
 • Интерфейси: Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.0, NFC, GPS;
 • Връзка: две SIM карти;
 • Задна камера: 5 Мп;
 • Предна камера: 0,3 Мп;
 • Датчици: приближаване, яркост, положение в пространството (акселерометър);
 • Батерия: 6 500 мАч;
 • Размери: 246 х 175 х 10 мм;
 • Тегло: 635 грама.

Таблет M145G комплектация
таблет Supra M145G опаковка таблет Supra M145G комплектация

Таблетът идва със стандартна комплектация.

 • Таблет
 • USB кабел за свързване с ПК
 • USB-OTG кабел
 • Зарядно
 • Гаранционен талон и документация

Таблет M145G външен видКорпусът на таблета Supra M145G е направен от пластмаса и метал. Таблетът е бял с сребрист метален капак.


таблет Supra M145G лице таблет Supra M145G гръб

Над дисплея са разположени датчиците за яркост и приближение, а също така и предната камера.


таблет Supra M145G предна камера

Отпред, в горната част, таблетът има предна камера и датчик за яркостта. Цялото останало пространство заема 10“ дисплей със защитно стъкло и доста широка рамка отстрани. Бутона за включване се намира от дясно в горния край на таблета. От лявата страна са разположени вход за слушалки, micro HDMI и microUSB, а също така и входа за зареждане на таблета.


таблет Supra M145G бутон за включване таблет Supra M145G бутони таблет Supra M145G бутони

Отпред, в горната част, таблетът има предна камера и датчик за яркостта. Цялото останало пространство заема 10“ дисплей със защитно стъкло и доста широка рамка отстрани. Бутона за включване се намира от дясно в горния край на таблета. От лявата страна са разположени - вход за слушалки, micro HDMI и microUSB, а също така и входа за зареждане на таблета.


таблет Supra M145G бутон за включване таблет Supra M145G бутони

Отдясно се намират бутоните за увеличаване и намаляване на звука, а също така допълнителен бутон „назад“. От другата страна се намира микрофона и няма функционални бутони.

В долният край на таблета няма нищо. Задният капак е от две части: фиксиран метален капак и махаща се пластмасова част. В долната част на панела са разположени двете решетки за колонките.Под пластмасовият капак е разположени двата слота за нормални SIM карти, microSD входа. Предната камера и светкавицата са разположени в горния край на панела.
ЕргономияТаблетът добре ляга в ръката, но е малко по-тежък от стандартните таблети. Пластмасовият кант около таблета може да го защити от не много силни удари. Широката рамка на таблета дава възможност когато държите таблета в ръце да не оставате пръсти по дисплея.

Бутоните са на удобно място, имат малък ход и кликват при натискане. Колонките са разположени на леко скосената част на таблета, при което не можете да ги запушите с ръка, когато държите таблета или ако оставите таблета на равна плоскост.

Качеството на монтаж е добро.

Също трябва да се обърне внимание, че радиомодула работи с нормални SIM карти, а не с micro. Наличието на microHDMI позволява да включите таблета директно към телевизора.
Дисплей
Таблетът Supra 145G е с 10,1 инчов HD дисплей с IPS матрица. Плътността на пикселите е - 184. Дисплея е покрит със защитно стъкло.

таблет Supra M145G бутони

Разделителната способност на дисплея е 1280x800. Абсолютно е достатъчно за снимки, филми и интернет.Ъгълът на виждане е добър. Изображенията са контрастни, с приятни и наситени цветове. Автоматичната корекция на яркостта работи много коректно.

Като извод - дисплеят на таблета е качествен и добър.
Интерфейс и софт
В таблета е инсталиран OC Android 4.2.2. Обемът на вътрешната памет е 16 GB, RAM — 1 GB.

Интерфейсът на таблета е със стандартен Android изглед, което може да се оцени положително. Добавен е отделен софтуерен бутон за правене на скрииншотове. Също така има и ФМ радио, което работи при включени слушалки, които се ползват за антена.Производителност
Таблетът е с четириядрен процесор MediaTek MT8389 на 1,2 GHz. За графиката отговаря видеоускорителя PowerVR SGX544.

В AnTuTu X таблетът е с 10 269 точки. В Quadrant таблетът е с 4 804 точки. Тестовете в 3D Mark Ice Storm Unlimited таблетът събра 2 527 точки, в по-лвкият режим - 3 134.

Скоростта на работа на интерфейса е на добро ниво, леко лагване се забелязва само при превъртане на екраните на лънчера. Прелистването на страниците в броузерите става плавно. С видео файлове таблетът се справя добре. Вграденият плеер поддържа почти всички известни формати. 3D игрите вървят много добре.
Камера
Таблетът е с две камери: предна - 0,3 Mpx и задна - 5 Mpx. Предната камера е достатъчна за видео позвънявания. Задната камера е с добро качество и има светкавица.
Безжични интерфейси
Да се наблюдава двусимов радиомодул в таблетите е нещо не много срещано. В менюто има допълнителна настройка “управление на SIM карти”. Там можете да настроите картите както при всеки двусимов смартфон. Wi-Fi работи стабилно.
Автономна работа
Батерията с капацитет 6 500 mAh. Това на практика е стандарт за 10" таблети. С включен Wi-Fi и доста активна работа с таблета (веб сърфинг, гледане на онлайн видео, сваляне и инсталиране на приложения, игри) батерията издържа около 3.5 часа. Ако гледате 720p филм таблетът издържа около 4,5 часа. В режим на четене около – 8-9 часов.
Изводи
Таблетът Supra M145G като цяло се представи достойно. Като добри страни могат да се споменат добрият дисплей, добрата сглобка на таблета, поддръжката на безжични интерфейси, HDMI изход. Работата с две SIM – карти може да се смята като приятно допълнение. Като пасив на таблета е не много голямата производителност. Но за ежедневна работа е напълно работоспособно устройство.
Тест-видео заснето с таблета.
Източник: novtablet.com | обратно към новини

Back to Top